Râmnicu Vâlcea. Turism Râmnicu Vâlcea
path
Caută cazare în:
pixel
box
Râmnicu Vâlcea:
Cazare Râmnicu Vâlcea
Restaurante Râmnicu Vâlcea
Sali de conferinta Râmnicu Vâlcea
box
pixel
box
Despre Râmnicu Vâlcea:
Despre Râmnicu Vâlcea
Obiective turistice Râmnicu Vâlcea
Evenimente turistice si agrement Râmnicu Vâlcea
Poze Râmnicu Vâlcea
Harta Râmnicu Vâlcea
Autogara Ramnicu Valcea

Paște 2025 Râmnicu Vâlcea
Crăciun 2024 Râmnicu Vâlcea
Revelion 2025 Râmnicu Vâlcea
box
pixel
box
Cazare judetul Vâlcea:
Cazare Băbeni
Cazare Băile Govora
Cazare Băile Olănești
Cazare Berislăvești
Cazare Brezoi
Cazare Budești
Cazare Bujoreni
Cazare Bunești
Cazare Căciulata
Cazare Câineni
Cazare Călimănești
Cazare Copăceni
Cazare Costești
Cazare Dăești
Cazare Drăgașani
Cazare Giulești
Cazare Golești de Vâlcea
Cazare Horezu
Cazare Jiblea Veche
Cazare Măciuca
Cazare Malaia
Cazare Măldărești
Cazare Mihăești
Cazare Milcoiu
Cazare Muereasca
Cazare Nicolae Bălcescu
Cazare Ocnele Mari
Cazare Ocnița
Cazare Păușești-Măglași
Cazare Perișani
Cazare Râmnicu Vâlcea
Cazare Râureni
Cazare Sălătrucel
Cazare Seaca
Cazare Slătioara
Cazare Stoenești de Valcea
Cazare Tătărani de Valcea
Cazare Tetoiu
Cazare Tuțulești
Cazare Vaideeni
Cazare Valea Mare
Cazare Voineasa

box

Despre Râmnicu Vâlcea

Municipiul Râmnicu Vâlcea, resedinta judetului Valcea, este plasat de-a lungul raului Olt, la o altitudine de 440m.

Ramnicu Valcea se ridica pe locul unde, cu milenii de ani in urma, existau asezari umane ordonate. Vestigiile arheologice descoperite pana in prezent dau cu aproximatie ca data a constructiilor de aici perioada neolitica si epoca bronzului. De asemenea, mai pot fi intalnite la tot pasul semne ale unor constructii din epoca daco-romana, atestand continuitatea unei vieti urbane din negura vremurilor si pana in prezent. La inceputul Evului Mediu, Ramnicul era deja constituit ca o cetate importanta, folosind din plin avantajul de a fi amplasat pe un drum comercial cunoscut.

Ramnicul a devenit un important centru cultural sub domniile lui Matei Basarab si Constantin Brancoveanu. Prima "moara de hartie" din Tara Romaneasca si prima tiparnita au fost realizate la Mînastirea Govora în 1705. La scurt timp dupa aceea, cunoscutul carturar Antim Ivireanul a adus la Ramnic o noua tipografie care va face din cartea de Ramnic o marca de prestigiu în Tarile Romane. Datorita acestui fapt marele istoric Nicolae Iorga obisnuia sa numeasca Ramnicul drept capitala tiparului romanesc. La 29 iulie 1848, pe locul actualului Parc Zavoi, in cadrul unei manifestatii similare cu Adunarea de la Izlaz, ramnicienii intoneaza pentru prima data intr-un cadru oficial, cantecul "Desteapta-te Romane !", cel care este in prezent Imnul de Stat al Romaniei. Astazi, Ramnicu Valcea este un oras de 125.000 locuitori, aflat in plina dezvoltare, incercand sa imbine dezvoltarea moderna cu protejarea monumentelor si spatiilor istorice.

Pitoresc si plin de farmec. Asa se dezvaluie Valcea calatorului abia sosit in acest tinut binecuvantat de Dumnezeu cu munti, podisuri si dealuri, depresiuni si vai de o neasamuita frumusete.

Valea Oltului, strajuita de paduri seculare, este de departe cea mai spectaculoasa si cea mai atractiva zona. Pe langa pitoresc, insa, judetul este renumit si prin bogatia miraculoaselor ape tamaduitoare, care situeaza statiunile sale balneare alaturi de celebrele statiuni de renume european: Baden-Baden, Karlovy-Vary, Aix les Bains. De secole, apele minerale de la Calimanesti- Caciulata, de la Govora si Olanesti fac adevarate minuni in tratarea unor afectiuni. Atractiile judetului Valcea sunt mari si numeroase.