Peștera Muierilor. Turism Peștera Muierilor
path
Caută cazare în:
pixel
box
Peștera Muierilor:
Cazare Peștera Muierilor
Restaurante Peștera Muierilor
Sali de conferinta Peștera Muierilor
box
pixel
box
Despre Peștera Muierilor:
Despre Peștera Muierilor
Obiective turistice Peștera Muierilor
Evenimente turistice si agrement Peștera Muierilor
Poze Peștera Muierilor
Harta Peștera Muierilor

Paște 2025 Peștera Muierilor
Crăciun 2024 Peștera Muierilor
Revelion 2025 Peștera Muierilor
box
pixel
box
Cazare judetul Gorj:
Cazare Arcani
Cazare Baia de Fier
Cazare Bumbești Jiu
Cazare Bumbești-Pițic
Cazare Câlnic
Cazare Cătunele
Cazare Cerna Sat
Cazare Crasna
Cazare Dănești
Cazare Drăguțești
Cazare Godinești
Cazare Hurezani
Cazare Mușetești
Cazare Novaci
Cazare Padeș
Cazare Peștera Muierilor
Cazare Peștișani
Cazare Polovragi
Cazare Rânca
Cazare Runcu
Cazare Sănătești
Cazare Schela
Cazare Scoarța
Cazare Stănești
Cazare Târgu Jiu
Cazare Țicleni
Cazare Tismana
Cazare Turcinești

box

Despre Pestera Muierilor

Peştera Muierilor (sau Peştera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peştera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peştera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbaţii plecau la lupte, foarte mulţi copii şi femei, de unde i se trage şi numele. Este prima peşteră electrificată din România.

Peştera are o lungime de aproximativ 3.600 de metri dispusă în 4 niveluri. Nivelul inferior constituie rezervaţia speologica împartita in doua sectoare:sectorul de nord (1.500m)şi sectorul de sud (880m). La 40 de metri inălţime se alfa etajul superior amenajat pentru turişti cu o lungime de 573 m , ajunge până la lungimea de 1.228 de metri o reţea de diverticule foarte greu accesibilă.

Adevaratele atracţii ale peşterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenară a calcitei. Celelalte încaperii sunt Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare şi imaginea Stâncii Insângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola inaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci.

Alte câteva atracţii sunt Vălul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele împietrite, Dantela de Piatră, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului. În Galeria Urşilor a fost găsit un adevărat cimitir de resturi scheletice de urşi,lei,hiene,vulpi,lupi,capre sălbatice si mistreţi. În Sala Musteriana au fost descoperite foarte multe obiecte aparţinând culturilor cu mult înaintea erei noastre...

Sursa: wikipedia.org