Horezu. Turism Horezu
path
Caută cazare în:
pixel
box
Horezu:
Cazare Horezu
Restaurante Horezu
Sali de conferinta Horezu
box
pixel
box
Despre Horezu:
Despre Horezu
Obiective turistice Horezu
Evenimente turistice si agrement Horezu
Poze Horezu
Harta Horezu

Paște 2025 Horezu
Crăciun 2024 Horezu
Revelion 2025 Horezu
box
pixel
box
Cazare judetul Vâlcea:
Cazare Băbeni
Cazare Băile Govora
Cazare Băile Olănești
Cazare Berislăvești
Cazare Brezoi
Cazare Budești
Cazare Bujoreni
Cazare Bunești
Cazare Căciulata
Cazare Câineni
Cazare Călimănești
Cazare Copăceni
Cazare Costești
Cazare Dăești
Cazare Drăgașani
Cazare Giulești
Cazare Golești de Vâlcea
Cazare Horezu
Cazare Jiblea Veche
Cazare Măciuca
Cazare Malaia
Cazare Măldărești
Cazare Mihăești
Cazare Milcoiu
Cazare Muereasca
Cazare Nicolae Bălcescu
Cazare Ocnele Mari
Cazare Ocnița
Cazare Păușești-Măglași
Cazare Perișani
Cazare Râmnicu Vâlcea
Cazare Râureni
Cazare Sălătrucel
Cazare Seaca
Cazare Slătioara
Cazare Stoenești de Valcea
Cazare Tătărani de Valcea
Cazare Tetoiu
Cazare Tuțulești
Cazare Vaideeni
Cazare Valea Mare
Cazare Voineasa

box

Despre Horezu

Orasul Horezu, vatra de cultura si civilizatie, se inscrie ca unul dintre punctele turistice importante din tara noastra. Este mentionat pentru prima oara in documentul dat la Ramnic la 5 septembrie 1487 de catre voievodul Vlad Calugarul. Satul este apoi donat de Constantin Brancoveanu Manastirii Hurez. Asezarea se dezvolta ceva mai mult dupa anul 1780, cand devine cunoscut sub numele de “Targul Horezu”, data de la care devine centru de plasa, apoi resedinta de raion. Prima scoala a luat fiinta in 1832. Odata cu noua impartire administrativ teritoriala din 1968, localitatea este declarata oras si de atunci cunoaste o rapida ascensiune pe treptele urbanizarii.

Localitatea se afla in centrul depresiunii Horezu si este marginita la nord de Muntii Capatanii, cu vf. Ursu de 2124 m, la sud de Magura Slatioarei cu 767 m si dealurile Negrulestilor, Costestilor si Tomsanilor, pe raurile Luncavat, Ramesti si Romani.

Teritoriul administrativ al orasului cuprinde un numar de 7 localitati, orasul resedinta Horezu si 6 sate apartinatoare: Romanii de Jos, Romanii de Sus, Ramesti, Ifrimesti, Tanasesti si Ursani. Se invecineaza la nord cu comuna Malaia, la est cu comuna Costesti, la sud-est comuna Tomsani, la sud comuna Maldaresti, iar la vest comuna Vaideeni.

Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara. Din punct de vedere al ocupatiilor traditionale, Horezu este cunoscut ca zona de practicare a pomiculturii, cresterea animalelor, olaritului, exploatarea si prelucrarea a lemnului. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului. De asemenea trebuie remarcata pozitia privilegiata din nordul Olteniei unde exista cea mai mare concentrare de manastiri din tara, majoritatea din ele aflandu-se in aproprierea Horezului. Aceste valori culturale aflate intr-o zona cu flora si fauna bogata, cu peisaje deosebite, atrag turistii pe acest taram binecuvantat cu un mare potential turistic unde va asteptam si pe dumneavoastra sa le descoperiti.

Accesul in oras se face pe D.N. 67, care face legatura intre municipiul Rm. Valcea (45 km) si municipiul Tg.-Jiu (70 km). Catre sud se face legatura cu municipiul Craiova (113 km) pe D.N. 65C.

In vecinatatea localitatii Horezu puteti vizita:

Manastirea HureziManastirea BistritaComplexul Muzeal MaldarestiMuzeul Trovantilorsursa:www.valceaturistica.ro