Trasee ecoturistice Eșelnița
path
Caută cazare în:
pixel
box
Eșelnița:
Cazare Eșelnița
Restaurante Eșelnița
Sali de conferinta Eșelnița
box
pixel
box
Despre Eșelnița:
Despre Eșelnița
Obiective turistice Eșelnița
Evenimente turistice si agrement Eșelnița
Poze Eșelnița
Harta Eșelnița

Paște 2025 Eșelnița
Crăciun 2024 Eșelnița
Revelion 2025 Eșelnița
box
pixel
box
Cazare judetul Mehedinți:
Cazare Baia de Aramă
Cazare Bala
Cazare Balta
Cazare Batoți
Cazare Brebina
Cazare Burila Mare
Cazare Cireșu
Cazare Corcova
Cazare Drobeta Turnu Severin
Cazare Dubova
Cazare Eșelnița
Cazare Gârla Mare
Cazare Godeanu
Cazare Gruia
Cazare Hinova
Cazare Ilovița
Cazare Isverna
Cazare Izvoru Bârzii
Cazare Obârșia-Cloșani
Cazare Orșova
Cazare Ponoarele
Cazare Salcia
Cazare Sfodea
Cazare Șimian
Cazare Svinița

box

Trasee ecoturistice


Traseul Ciucaru Mare 1:

Acces direct din Dn 57, din centrul localitãții Dubova, la cca. 100 m de sediul Primãriei Dubova pe sensul de mers spre localitatea Svinița. ;lungime traseu aprox. 5 km, timp mediu de parcurs cca. 21/2 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral galben pe fond alb, pe arborii din imediata apropiere a potecii. Pe parcursul traseului intalnim patru puncte de belvedere care iti incanta ochiul si-ti bucura sufletul, sunt locurile de unde poți admira Cazanele Mari și Veliki Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunãrii.

Traseul Ciucaru Mare 2:

Acces de pe drumul național Dn57, la ieșire din localitatea Dubova spre Moldova Noua, aproximativ 2 km distanțã de la primãria Dubova, prin locul numit de localnici poiana popiiµ. Lungimea traseului aproximativ 1, 6 km, timp mediu de parcurs cca 1ora, maxim 2 ore ambele variante.
Este marcat cu un triunghi echilateral albastru cu margine albã, pe arbori și pe pietre din imediata apropiere a potecii.
Traseul ecoturistic urmeazã poteci de munte, care parcurg pãduri de stejar, de fag și pajiști. Punctele de belvedere, nu puține la numãr, sunt locurile de unde poți admira Cazanele Mari și Veliki Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunãrii. Dupã 10-15 minute, traseul ecoturistic se bifurcã, o potecã șerpuind spre platoul Cazanelor Mari, iar o altã potecã te duce direct la nivelul Dunãrii.

Traseul Ciucaru Mic:

Acces de pe drumul național Dn57, la intrarea în golful Dubova dinspre Orsova, pe partea dreapta, in imediata apropiere a parcarii auto;lungimea traseului aproximativ 3 km, timp mediu de parcurs cca 2 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral roșu cu margine albã, pe arbori și pe pietre din imediata apropiere a potecii. Traseul ecoturistic urmeazã poteci de munte. Punctele de belvedere, nu puține la numãr, sunt locurile de unde poți admira Cazanele Mici și Mali Strbac, de pe partea sârbeasca a Dunãrii.

Traseul Trescovat:

Acces de pe Dn57, la 6 km de localitatea Svinita, in dreptul popasului Stariste .
Lungimea traseului cca. 10 km, timp mediu de parcurs : aprox. 6 ore.
Este marcat cu un triunghi echilateral rosu pe fond alb .
Obiectivul de referinta al traseului il constitue nekul vulcanic Trescovat .
Pornind de pe Valea Stariste, de-a lungul traseului, la intervale relativ mici de timp si la altitudini din ce in ce mai mari, intalnim puncte de belvedere, locuri de unde se pot admira : Dunarea, Mala Cucuiova, culminand cu masivul Trescovat, 755 m altitudine unul din cei mai inalti din Pnpf .
Traseul serpuieste prin paduri de cer, garnita, fag, iar pajistile cu iarba iti incanta privirile prin coloritul viu si te invita sa poposesti in aceste locuri de basm .

Traseele au un grad mediu de dificultate. Efort fizic moderat care nu necesita pregatire fizica speciala.
Echipament necesar : imbracaminte lejera, usoara, ( de preferat pantalon lung, pentru ca se strabat palcuri de arbusti ), palarie sau sapca pentru soare si incaltaminte adecvata pentru munte ( talpa cu mare aderenta ), bidon cu apa.

Incursiune in Pestera Ponicova : Pestera de la Gura Ponicovei este cea mai spectaculoasa si mai mare pestera din Clisura Dunarii galeriile sale insumand 1660 m.
Accesul in pestera se face de pe uscat, din Dn57 la cca. 1 km de Primaria Dubova spre Moldova Noua, pe valea Ponicovei, parcurgand un chei de cca. 500 m pana la gura pesterii, unde se coboara pana la nivelul galeriei active. Parcurgand galeria activa, cca. 300m, se ajuge la Dunare.
Galeriile pesterii sunt dispuse pe mai multe nivele, cele inferioare fiind active.
Dintre galeriile fosile cea mai spectaculoasa este galeria Concretionara cu Sala Coloanelor. Aici apa si timpul au creat stalactite si stalacmite de forme si marimi diferite, domuri si coloane, etc( pentru a vizita aceasta galerie este necesar sa fiti insotiti de un ghid ).
Timpul mediu de vizitare a pesterii este de cca. Doua ore, prezinta un grad mediu de dificultate, nu necesita efort fizic deosebit, este nevoie de lanterna ( o sursa de lumina la 2-3 pers. ), nu este amenajata.


Date de contact:
Persoana de contact: Marian - ghid local
Telefon: 0743 100 853
Email: contact@cazaneledunarii.com.ro




Inapoi la Evenimente turistice si agrement Eșelnița
Adauga activitate de agrement in Eșelnița



Cazare Eșelnița - vezi lista completa hoteluri si pensiuni Eșelnița