Baraolt. Turism Baraolt
path
Caută cazare în:
pixel
box
Baraolt:
Cazare Baraolt
Restaurante Baraolt
Sali de conferinta Baraolt
box
pixel
box
Despre Baraolt:
Despre Baraolt
Obiective turistice Baraolt
Evenimente turistice si agrement Baraolt
Poze Baraolt
Harta Baraolt

Paște 2025 Baraolt
Crăciun 2024 Baraolt
Revelion 2025 Baraolt
box
pixel
box
Cazare judetul Covasna:
Cazare Arcuș
Cazare Balvanyos
Cazare Baraolt
Cazare Barcani
Cazare Bățani
Cazare Bixad
Cazare Chichiș
Cazare Chilieni
Cazare Chiuruș
Cazare Comandău
Cazare Covasna
Cazare Dobârlău
Cazare Estelnic
Cazare Ghelința
Cazare Întorsura Buzăului
Cazare Micfalău
Cazare Ozun
Cazare Reci
Cazare Sâncraiu
Cazare Sfântu Gheorghe
Cazare Sita Buzăului
Cazare Șugaș Băi
Cazare Târgu Secuiesc
Cazare Turia
Cazare Vâlcele
Cazare Valea Crișului
Cazare Valea Mare
Cazare Valea Seacã
Cazare Zăbala
Cazare Zagon

box

Despre Baraolt

Baraolt (în maghiară Barót, în germană Boralth) este un oraș în județul Covasna, Transilvania, România, din localitatea componentă Baraolt (reședința), și din satele Biborțeni, Bodoș, Căpeni, Micloșoara și Racoșul de Sus.

Fost oraș minier, în prezent axat pe industria prelucrării lemnului, cu o populație majoritar maghiară, orașul Baraolt prezintă posibilități de dezvoltare în domeniul turismului rural. Orașul este străbătut de râul Baraolt.

Istorie
Baraoltul a fost menționat pentru prima dată în anul 1224. În perioada interbelică a fost reședința plășii Baraolt, în cadrul județului Trei Scaune. Descoperirile arheologice ne dovedesc faptul că zona a fost locuită încă din eneolitic și epoca bronzului. Pe teritoriul acestei localități s-au găsit mai multe fragmente ceramice și un buzdugan de piatră din epoca bronzului timpuriu. Pe malul stâng al pârâului Baraolt, în locul numit "Pădurea Mare", se află o stațiune locuită în mai multe perioade istorice: în epoca bronzului (culturile Wietenberg și Noua), în perioada hallstattiană, în epoca dacică și în epoca premedievală. În anul 1960, cu ocazia săpăturilor de atunci, pe malul stâng al pârâului Baraolt s-au descoperit 13 gropi datând din epoca bronzului târziu. De pe terasa "Vecer" provine o urnă datând din prima epocă a fierului.

Localitatea Baraolt s-a dezvoltat începând cu anul 1839, datorită exploatării rezervelor de cărbune existente în subsolul acestei zone. Baraoltul devine oraș la începutul anului 1968.





















Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Baraolt