Veche asezare, "înfloritorul Targ Bacau" asa cum este mentionat de catre Dimitrie Cantemir in " Descriptio Moldaviae" este atestat documentar in anul 1408, prin privilegiul comercial pe care Alexandru cel Bun, Domnitorul Moldovei, l-a acordat negutatorilor din Lvov.
Vama renumita in Evul Mediu, in prezent "orasul lui Bacovia" este un centru cu o economie puternica, dinamica, deschisa pentru investitii. Din inima Moldovei judetul Bacau, conservand valorile trecutului, se inscrie dinamic pe traiectoria catre valorile europene: democratie si economie de piata.
Municipiul Bacau
- Este resedinta judetului Bacau - Populatia: Peste 180 000 locuitori - Suprafata: 41 km2 - Infrastructura: Este strabatut de drumurile europene E85 si E57, artere de circulatie europene si nationale ce fac legatura cu Bucurestiul, cu nordul tarii, precum si cu Transilvania.
Pe cale feroviara legaturile nationale si internationale se realizeaza prin reteaua CFR.
Pe cale aeriana, Bacaul dispune de un aeroport international a carui aerogara destinata transportul de marfa si persoane, asigura curse regulate catre diferite destinatii nationale si europene.
|